fbpx

Tapparalla selkä seinää vasten

Otteluraportin tarjoaa:
HPK
Tappara
ma 15.4. klo 18:30

Maanantaina on ensimmäistä kertaa mahdollista saada finaalijoukkueita tämän kauden Liiga-kauteen. Hämeen semifinaalisarjassa se finaalipaikan mahdollisuus on HPK:lla kotihallissaan. Tappara tarvitsee vierasvoiton siirtääkseen ratkaisun seitsemönteen peliin.

HPK otti itselleen kovan edun voittamalla Tapparan vieraissa lauantaina. Se teki maaleja vain viiden peliminuutin aikana ja puolusti suurimman osan muusta ajasta, mutta se riitti, kun tuon viiden minuutin aikana syntyi kolme osumaa, eikä Tappara onnistunut tasoittamaan enää. Nuo kolme maalia syntyivät kaikki kolmen eri ylivoiman aikana, joten Tapparalla on tekemistä taas sekä jäähykontrollin että alivoimapelinsä kanssa.

Kaikki viisi pelattua peliä ovat olleet äärimmäisen tasaisia pelejä, jotka olisivat voineet kääntyä miten päin vain. HPK on kuitenkin kahdesta joukkueesta suorittanut tasaisemmin kuin Tappara, jonka pelisuoritus on yksilötasolla jäänyt vähän vajaaksi. Liian monta miestä on jäänyt liian tehottomaksi, ja maalien puutteessa paine kasvaa myös omissa koko ajan.

HPK sai viime peliin takaisin sairastelleita pelaajiaan, mutta sivussa olivat edelleen Niclas Lucenius ja Jesper Lindgren. Tappara sai viime peliin takaisin Antti Erkinjuntin. Iso kysymys Tapparan puolella on tietysti maalivahtivalinta. Christian Heljanko puhkottiin viime pelissä vaihtoon kolmen takaiskun ja vain yhden torjunnan jälkeen. Niklas Bäckströmille ei mennyt taakse yhtään, mutta kutejakin tuli vain muutama ja peliminuutit olivat ensimmäiset viikkoihin.

Tappara on ennenkin ollut kovissa paikoissa ja venynyt. Taas mitataan venymiskykyä todella kovassa paikassa.

Kuva: Saana Hakala