fbpx

Turussa kovan luokan kärkikamppailu

Otteluraportin tarjoaa:
TPS
Tappara
pe 11.1. klo 18:30

Voittoputkeen kiinni päässyt Tappara on perjantaina taas uuden kovan haasteen parissa, kun se matkustaa Turkuun. Nyt pelataan isoista pisteistä ja sijoituksista, kun vastakkain ovat sarjakakkonen TPS ja -kolmonen Tappara.

38 pelatun kierroksen jälkeen turkulaiset ovat kuusi pinnaa Tapparaa edellä. Siitä on helppo nähdä ja laskea, että perjantain pelin tuloksella on iso merkitys jatkon kannalta. Eroa voi olla hetkessä yhdeksän pistettä – tai sitten enää kolme. Sarjan kärkipaikka toki taitaa olla molemmilta karannut jo ihan liian kauaksi, mutta varsinkin Tapparan pitää pitää huoli myös takaa-ajajistaan.

Kauden aiemmissa kahdessa keskinäisessä pelissä on nähty vierasvoittoja ja nollapelejä. Tappara vei ensin pinnat Turusta niukasti 1-0, mutta TPS kuittasi Tampereella rajusti peräti 5-0.

Tämän vuoden puolella pelatuissa peleissä suunnat ovat olleet vastakkaisia. TPS on hävinnyt vuoden 2019 molemmat pelinsä, Sportille kotonaan 0-4 ja JYPille vieraissa 1-3. Maaleja on syntynyt siis vain yksi. Tappara on pelannut tänä vuonna kolmesti, voitti ensin Mikkelissä Jukurit 3-1, sitten kotona KalPan 5-2 ja viimeksi keskiviikkona HPK:n 4-1. TPS ei ole pelannut viime lauantain jälkeen.


Viimeksi Tappara ei saanut kiekkoa TPS-maaliin.

TPS:n sisäisen pistepörssin viideen kärki on mielenkiintoinen. Ensin on Ilari Filppula (10+19=29), seuraavana joukkueen paras maalintekijä, 13 kertaa osunut Zach Budish, ja kolmantena maajoukkuemies Oula Palve, kaksi viimeisintä 26 pisteessä. Ilkka Heikkinen, tehokkain puolustaja, on 23 pisteessä. Viidentenä 20 tehopisteessä on nuorten MM-kisojen kultamitalimaalin vipannut Kaapo Kakko, joka nähtäneen heti kokoonpanossakin TPS:n ensimmäisessä pelissä kisojen jälkeen.

Tapparasta MM-miehet Toni Utunen ja Sami Moilanen eivät vielä keskiviikkona pelanneet, mutta katsotaas, mikä on tilanne perjantaina. Kirverintojen kultakypärä Kristian Kuusela teki keskiviikkona pitkästä aikaa maalin ja on nyt tehoissa 11+17=28. Toisena 25 pisteessä on joukkueen paras maalintekijä Niko Ojamäki, 15 osumaa. Tomáš Záborský (23 pistettä), Jarkko Malinen (22) ja Matti Järvinen (20) täydentävät kärkiviisikon, jonka ulkopuolelle niukasti jää joukkueen tehokkain pakki, 19 pisteen Otso Rantakari.

TPS:n maalivahdeista Rasmus Tirronen on pelannut 22 ottelussa ja Henrik Haukeland 16:ssa. Kumpikin on pelannut kerran Tapparaa vastaan, nollapelin nimiinsä kirjasi Tirronen. Tapparasta Christian Heljanko on selkeä ykkönen ja Niklas Bäckström kakkonen. Heljanko on pelannut mlemmat TPS-ottelut.

Alkuviikosta TPS:n sairaslistalla oli viisi hyökkääjää: Elias Karvonen, Lauri Korpikoski, Simon Suoranta, Ilari Filppula ja Lauri Pajuniemi. Heistä kaksi viimeksi mainittua saattavat olla mukana jo perjantaina. Tappara sai keskiviikon peliinsä sairastuvalla pitkään olleen Veli-Matti Vittasmäen. Sivussa ovat enää hyökkääjät Záborský ja Jere Karjalainen. Aleksi Elorinteen pelikieltokin loppui, mutta Matti Järvinen sen sijaan on nyt kurinpidon syynättävänä ulosajonsa jälkeen.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen