fbpx

Viikon tauon jälkeen jatketaan Vaasassa

Otteluraportin tarjoaa:
Sport
Tappara
pe 14.12. klo 18:30

Kohta viikon verran on pidetty pelitaukoa ja Jutin maajoukkuenumerokin nostettu Hakametsän kattoon, mutta perjantaina on aika Tapparankin palata työn touhuun. Se tapahtuu Vaasassa Sportin vieraana.

Sport on joukkue, jonka Tappara on ehtinyt kohdata tällä kaudella jo kahdesti aiemmin. Kumpikin niistä peleistä on päättynyt voittoon: ensin Vaasassa jatkoajalla 3-2, sitten Tampereella puhtaasti 3-0.

Keskinäisten pelien pisteet ovat siis Tapparalle 5-1, missä on melkein sama ero kuin joukkueilla on sarjataulukossakin. Tappara on kolmantena 51 pisteellä, Sport seitsemäntenä 44 pisteellä. Vaasalaisilla on peli enemmän pelattuna.

Tuo Sportin “ylimääräinen” peli pelattiin keskiviikkona, jolloin se hävisi KalPalle Kuopiossa 2-3. Tappara pelasi viimeksi viime lauantaina SaiPan vieraana häviten 0-2. Siihen katkesi myös kirvesrintojen 10 ottelun mittaiseksi kasvanut pisteputki, jossa yhdeksän peliä oli voittoja.


Tomáš Záborský on osunut kummassakin Sport-pelissä tällä kaudella.

Maajoukkueeseenkin valittu Antti Kalapudas on Sportin paras pistemies tehoin 8+14=22. Hänen poissa ollessaan kultakypäää kantaa pisteen vähemmän kerännyt Toni Kallela. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat 11 kertaa osuneet Roope Talaja ja Aleksi Ainali. Pakeista eniten pisteitä (14) on kerännyt Jyri Niemi.

Tapparan paras pistemies ja maalintekijä on 10+11=21 kerännyt Kristian Kuusela perässään Tomáš Záborský ja Jarkko Malinen. Otso Rantakarin 15 pistettä on eniten pakeista.

Kummassakin keskinäisessä pelissä maalivahtien taisteluparina on ollut Mika Järvinen vs. Christian Heljanko. Joukkueiden toiset maalivahdit ovat Sami Aittokallio ja Niklas Bäckström.

Maajoukkuekomennuksella ovat Sportista siis Kalapudas ja Tapparasta Niko Ojamäki. He eivät pelaa työnantajiensa riveissä perjantaina. Jere Karjalainen, Matias Lehtonen, Veli-Matti Vittasmäki ja Sami Moilanen ovat olleet Tapparasta sivussa loukkaantumisten takia.

Kuvat: Mika Kylmäniemi