Lauantai 26.11. VS.

1 - 2
(0-0, 1-1, 0-1)

TPS – Tappara       1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Liigan kärkikamppailu pelattiin lauantaina Turussa seitsemän ja puolen tuhannen katsojan edessä. Tappara oli ikävä vieras ja vankisti asemaansa Liigan kärkipaikalla kaatamalla TPS:n 2-1.

Kirvesrintojen kummankin maalin iski vasta 19-vuotias hyökkääjä Joona Luoto, joka eilen SaiPaa vastaan teki ensimmäisen liigamaalinsa ja jatkoi tänään heti kahdella lisää. Komea viikonloppu nuorukaisella! Luodolla on nyt liigapelejä alla viisi kappaletta (niistä ensimmäinen ylimääräisenä hyökkääjänä ilman peliaikaa) ja tehot nyt jo 3+1!

Kun sarjataulukossa Tapparan ja TPS:n välissä ollut KalPakin menetti yhden pisteen, Tappara vankisti asemaansa ykkösenä entisestään. Kolmantena olevaan TPS:ään on nyt eroa yhdeksän pistettä ja nelossijaan jo peräti 15 pistettä.

Lassila loisti vanhan kotiyleisönsä edessä

Tapparan maalissa torjui Teemu Lassila, joka edelliset kaudet oli torjunut TPS:n paidassa. Tänään Lassila synkensi entisen kotiyleisönsä mielet 28 torjunnalla.

Koko joukkueenkin osalta Tappara pelasi parhaan ja tasapainoisimman pelinsä pitkään aikaan. Turun isossa kaukalossa kirvesrinnat jaksoivat puolustaa keskustaa ja pitää kotijoukkueen poissa parhailta maalipaikoilta. Myös oma hyökkäyspelaaminen toimi tänään ihan hyvin heti alusta lähtien.

Kumpikin joukkue kilautti maalirautaa ennen kuin pelin ensimmäinen osuma saatiin tulostaululle. Tapparalta Otso Rantakari tykitti avauserässä ylivoimalla ylärimaan, TPS tasoitti kilautukset toisessa erässä Erik Thorellin rystynostolla.

Luoto iski pelin ensimmäisen maalinsa läpiajosta toisen erän seitsemännellä minuutilla. Saatuaan kiekon vauhtiin Jan-Mikael Järviseltä hän harhautti keskialueella puolustajan väärään suuntaan ja luisteli laukomaan Oskari Setäsen mailakäden puolelta 0-1.

TPS tasoitti erän lopussa, kun Eric Perrin heitti maalin takaa ovelan syötön tulotolpalleen, ja Tomi Kallio sai laukoa kiekon puolityhjiin Lassilan etsittyä näkymää kiekkoon väärän olkapäänsä takaa.

Voittomaali todellinen kaunokainen

Pelin voittomaali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu 7:37. Tappara lähti koko hyökkäysketjun voimin kolmella kahta vastaan nopeaan vastahyökkäykseen, Jukka Peltola siirsi kiekon Järviselle, joka pyöräytti hienon kääntösyötön toiselle tolpalle rynnineelle Luodolle. Nuorukainen iski pelin toisen maalinsa kylmän viileästi.

Tappara sai lopussa vielä ylivoimamahdollisuuden niitata peli valmiiksi, mutta ei onnistunut. Viimeiset pari minuuttia TPS painoi kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, mutta Tappara pysyi kärsivällisenä ja uhrautuvana. TPS joutui tyytymään kaukalon ulkokehällä pyörittämiseen ilman kunnollisia laukaisupaikkoja. Yrityksetkin jäivät suurimmaksi osaksi uhrautuviin vartaloblokkeihin. Ja läpi päässeet hoiteli Lassila.

Oikein hyvä jääkiekkoilta, jolla oli mukava paketoida kolmen pelin viikko kolmanteen voittopeliin.

Tappara jatkaa kärkipaikkansa puolustamista ensi viikolla kahdella pelillä, joista ensimmäinen pelataan tiistaina Hakametsässä. Silloin vastaan luistelee Jukurit ensimmäistä kertaa ikinä Tapparan vieraana.