60-vuotisjuhlapeli ratkesi pitkällä kaavalla – Tappara voitti

5 - 4 (vl)
(2-0, 1-2, 1-2, 1-0)

Tappara – HIFK     5-4 (2-0, 1-2, 1-2) vl
Ottelun kuvagalleria

Tappara kohtasi 60-vuotisjuhlaottelussaan Hakametsässä HIFK:n. Upea kiekkoilta täydessä jäähallissa päättyi vasta voittolaukauskilpailussa – ja voittajaksi nousi Tappara maalein 5-4.

Voittolaukauskisan ainoan maalin taiteili Tapparan Patrik Laine, joka varsinaisella peliajalla oli tykittänyt kirvesrintojen kaksi ensimmäistä osumaa. Ihan hattutempuksi tätä iltaa ei lasketa, mutta upea suoritus nuorukaiselta kuitenkin.

Jere Karjalainen ja Henrik Haapala olivat Tapparan muut maalintekijät. Kristian Kuusela syötti kolme osumaa. Maalissa Tomi Karhunen torjui 28 kertaa ja nollasi IFK:n kaikki rankkarinvetäjät kisassa.

HIFK piti tappiosta huolimatta sarjan kärkipaikkansa, mutta Tappara lähestyi sitä nyt yhdellä pisteellä.

Hieno kiekkoilta!

Hakametsässä nähty jääkiekko-ottelu teki kunniaa paitsi Tapparan juhlille niin jääkiekolle ylipäätään. Täysi katsomo sai nähtäväkseen vauhdikkaan ja tilanterikkaan pelin, jossa draama teki kaarroksia vasemmalle ja oikealle tämän tästä.

Yksi huipentuma nähtiin jatkoajalla, kun kumpikin joukkue pääsi yrittämään voittomaalin tekemistä ylivoimalla sen viisiminuuttisen aikana. Maalia ei kuitenkaan tullut kumpaankaan päähän. Lähimpänä oli – kuinkas muuten – Patrik Laine, joka kilautti tolppaan.

Tappara vei avauserän Laineen maaleilla 2-0. Ensimmäiseen hän sai loistavan pystysyötön Jan-Mikael Järviseltä, kiersi pakin ja maalivahti Ville Husson ja ujutti kiekon sisään. Toinen maali syntyi ylivoimalla Teemu Aallon laukauksen reboundista. Tapparalla oli hyvä paikka lisätä johtoaan, kun se pääsi pelaamaan yli puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Erikoistilanne katkesi vain pahasti erätaukoon, jonka jälkeen oli vaikea jatkaa myllytystä kunnolla.

IFK kesti nuo jäähyt ja iski kavennuksen lähes heti Arttu Luttisen tekemänä. Pikkuhiljaa se hilasi itsensä tasoihin, vaikka Tappara kasvatti kerran vielä johtonsa kahteen maaliin, kun Jere Karjalainen osui ylivoimalla. Mika Partanen kavensi toisessa erässä, ja Jasse Ikonen tasoitti ylivoimalla kolmannessa.

Vielä kerran Tappara meni johtoon, kun vain puoli minuuttia tasoituksen jälkeen Henrik Haapala teki lukemiksi 4-3. Jatkoajalle kuitenkin jouduttiin, kun Joonas Rask tasoitti neljä minuuttia ennen loppua, taas ylivoimalla.

Lopussa nähtiin sitten ylivoimamahdollisuuksia puolin ja toisin. Varsinaisen peliajan loppuun Tappara joutui tappamaan alivoiman, sitten jatkoajan alussa oli IFK:n vuoro, ja taas jatkoajan lopussa Tappara taisteli alivoimalla pelin voittolaukauskilpailuun,

Vl-kisassa Patrik Laine oli ainoa onnistuja. Tapparasta yrittivät myös Jukka Peltola ja Veli-Matti Savinainen. Tomi Karhunen torjui IFK:n Raskin, Tommi Taimen ja kolme maalia syöttäneen Teemu Ramstedtin yritykset.

Kahden viikon tauko kotipeleistä

Hakametsän jäähallista laitettiin kuuman pelin perään jää sulamaan, sillä hallissa pelataan seuraavaksi naisten salibandyn MM-kisat. Tappara ja Ilves joutuvat siis evakkoon pariksi viikoksi.

Tapparan seuraavat ottelut ovat ensi viikon lopussa, kun se vetää tuplaviikonlopun vieraissa. Perjantaina se pelaa Kouvolassa ja lauantaina Lappeenrannassa. Seuraava kotiottelu on vasta joulukuun 16. päivä, silloin vastasa Ilves

Tappara-juhlissa illan esiotteluna pelatun vanhojen legendojen alumniottelun Tapparan ja HIFK:n välillä voitti Tappara maalein 5-3. Maalintekijöinä Tapparasta Markus Oijennus, Samuli Rautio, Reijo Mikkolainen, Jukka Porvari ja Jukka Piirinen, HIFK:sta ainakin Kimmo Kuhta ja Mika Kortelainen.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)