5 - 3
(0-2, 3-0, 2-1)

Lukko – Tappara       5-3 (0-2, 3-0, 2-1)
Nelosen maalikooste

Tapparalla oli toista kertaa lyhyen ajan sisään mahdollisuus rikkoa voittoputkiennätys, mutta tälläkään kertaa se ei onnistunut. Lukko otti kotivoiton Raumalla 5-3 ja katkaisi samalla Tapparan vierasvoittoputkeen 11:een voittoon.

Joku viikko sitten Tappara oli tekemässä seuraennätystä peräkkäisissä voitoissa ja karahti silloin Ilvekseen. Jääkiekko vain on niin kummallinen peli, että kummallakaan kerralla putki ei todellakaan katkennut sarjan kovimpiin joukkueisiin.

Tänään Tappara hallitsi peliä täysin suvereenisti, mutta kuitenkin vain näennäisesti. Se ei pystynyt murtamaan Lukon keskustasumppua, vaikka voitti kiekonhallinnan luultavasti selvimmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Lukolla oli paikkoja vain vähän ja harvakseltaan, mutta se käytti etsikkoaikansa hyväksi tylysti.

Lukon etsikkoaika tuli toisen erän loppupuolella, kun Tapparan johtaessa maalilla se sai kaksi peräkkäistä jäähyä. Lukko tasoitti viidellä kolmea vastaan ja meni johtoon yhden miehen ylivoimalla. Tappara tasoitti vielä kolmannessa erässä, mutta Lukko meni uudelleen johtoon erän ainoasta maalipaikastaan ja piti johtonsa loppuun saakka. Voittonsa myötä se nousi pois sarjan viimeiseltä sijalta.

Ylivoimaa tänään vain kotijoukkueelle

Alku näytti tapparalaisittain suunnilleen siltä kuin pitääkin joukkueiden sarjataulukkoeron ollessa sellainen kuin se ennen peliä oli. Vaikka helppoja pelejä ei ole ja kaikki joukkueet oivat vaarallisia, 45 ottelun jälkeen voimasuhteet eivät enää valehtele. Tappara meni ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon Sebastian Revon iskiessä kahdesti.

Revon ensimmäinen herätti polemiikkia, sillä Lukolla oli kentällä liikaa pelaajia, kun Repo sai irtokiekon ja ohitti Kaapo Kähkösen. Lukon mielestä sen olisi pitänyt saada tilanteesta jäähy ja maali olisi pitänyt hylätä. Toisen osumansa Repo laukoi upealla laukauksella erän viimeisellä minuutilla pienestä kulmasta aivan etuyläkulmaan.

Toisessa erässä Lukko kavensi pelin ollessa melkoisessa havaijikiekkovaiheessa. Toni Koivisto teki maalin varmaan neljännestä heiluriliikkeestä, jossa mentiin suuntaan ja toiseen puoliholtittomasti. Tappara hallitsi tätäkin erää aivan mielin määrin, kunnes sai yhden jäähyn ja minuuttia myöhemmin toisen. Janne Niskala tasoitti ylivoimalla, Sami Lähteenmäki teki johtomaalin.

Tappara aloitti kolmannenkin erän alivoimalla, mutta juuri samalla sekunnilla sen päättyessä Otto Rauhalan karkasi läpiajoon Jukka Peltolan syötöstä ja tasoitti. Edelleen Tappara vei erää täysin kuusinolla ja haki johtomaalia, mutta Lukko käytti ainoan hyökkäyksensä. Jesse Virtanen laukoi voittomaalin, kun peliä oli jäljellä reilut 12 minuuttia.

Se 12-minuuttinen pelattiin kokonaan Lukon puolustusalueella, mutta Tappara ei hallinnastaan huolimatta kyennyt murtautumaan parhaille mahdollisille paikoille. Kun Kähkönen piti 15 torjunnallaan joukkuettaan muutenkin pystyssä, Lukon toinen peräkkäinen voitto ja Tapparan yllätystappio varmistuivat. Aleksi Saarela laukoi lopussa vielä tyhjään maaliin loppuluvuiksi 5-3.

Maalit ratkaisevat, ei pelin hallinta

Tappara oli siis selvästi hallitsevampi joukkue – laukaukset se voitti järisyttävästi 72-38 – mutta Lukko kuitenkin parempi. Ottelun erikoisuus oli se, että liki ennätyksellisestä kiekollisesta hyökkäyspeliajastaan huolimatta Tappara ei ansainnut tänään yhtään ylivoimapeliaikaa. Viisi päästettyä maalia liigajumboa vastaan taas kertoo, että ihan kaikki ei ollut liigakärjellä tänään kunnossa kaukalossa.

Kirvesrintojen kokoonpanossa ensimmäistä kertaa tänään nähtiin 18-vuotias slovakkipuolustaja Martin Bodák. Manu Honkanen tuurasi sentterinä viime pelissä loukkaantunutta Jan-Mikael Järvistä. Lisää jobinpostia Tappara sai kolmannessa erässä, kun Jere Karjalainen poistui kentältä pukukoppiin olkapäätään pidellen.

Seuraavaksi Tappara jatkaa edelleen vieraskaukalossa, kun perjantaina vastassa on KooKoo. Kotikaukalossa ollaan lauantaina, silloin vastassa Sport.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)