6 - 5
(0-2, 3-2, 3-1)

Tappara – Sport     6-5 (0-2, 3-2, 3-1)
Ottelun kuvagalleria

Tappara ja Sport vetivät Hakametsässä oikein kunnon maalikarkelot. Verkot heiluivat vuorotahtiin ja lopulta Tappara voitti 6-5. Kun muut pelitkin loppuivat melko sopivasti, Tappara otti taas yksin sarjataulukon kärkipaikan ja kasvatteli vähän eroa muihin.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun nämä kaksi joukkuetta innostuvat tällaiseen maali-ilotteluun. Viime kaudella joukkueet pelasivat Vaasassa pari ottelua lukemin 6-7 ja 6-5, ne molemmat voittolaukauskilpailun jälkeen. Tänään Tappara vei maalishow´n kaikki sarjapisteet.

Kuten niin monesti aiemmin viime aikoina, Tappara haki voittonsa alun tappioaseman kautta. Nyt tosin niitä johtoaseman vaihtoja tuli jatkuvasti: Sportin 2-0 kääntyi Tapparan johdoksi 3-2, kunnes Sport meni taas ohi 4-3 ennen kuin Tappara nousi vielä ohi ja voittoon. Viihdearvoltaan aivan loistava peli siis.

Pelin tehomies oli 1+3 kerännyt Tappara-kapteeni Jukka Peltola. Jani Lajunen ja Otso Rantakari tekivät 1+1, ja maalin makuun pääsivät myös Otto Rauhala, Martin Røymark ja jo 16:nnen kerran tällä kaudella Veli-Matti Savinainen. Pelin ainoa kahden maalin mies oli Sportin Olavi Vauhkonen (2+1), jonka ketjukaverit onnistuivat myös: Ville Viitaluoma 0+3 ja Tomi Körkkö 1+1.

Avauserässä kolme maalilaukausta, toisessa erässä kolme maalia

Tällä kertaa Tapparan joutuminen tappioasemaan avauserän jälkeen oli puoliksi huonoa tuuria, puoliksi vähän itsestäänselvyys. Sportin avausmaalissa Mikko Pukan laukaus kimpoili kahdenkin Tappara-pelaajan luistinten kautta Dominik Hrachovinan taakse. Se oli se huono tuuri. Toisen maalinsa Sport teki ylivoimalla, maalarina Joonas Komulainen. Tappioaseman toinen puolikas tuli siitä, että Tapparan hyökkäyspelaaminen jäi taas avauserässä täysin vajaaksi. Se sai vain kolme laukausta maalia kohti.

Toisen erän avauskympillä Tappara käänsi pelin johdokseen. Otso Rantakari tykitti ylivoimalla, Martin Røymark pisti samaan yläpussiin tasakentällisin, ja Jukka Peltola vei kirvesrinnat johtoon. Røymarkin maaliin syöttöpisteen sai Joona Luoto, jolle tehopiste oli Liiga-uran ensimmäinen.

Sport oli toisessa erässä täysin altavastaajana. Tappara kilautteli tolppia, laukoi täysin tyhjästä maalista ohi ja teki nuo kolme nopeaa maaliakin. Sitten pyöritettävänä ollut Sport tekikin  puolessatoista minuutissa kaksi maalia kuin salama kirkkaalta taivaalta. Olavi Vauhkosen kaksi osumaa takatolpalta käänsivät pelin taas vieraille.

Kolmannen erän alussa Veli-Matti Savinainen tasoitti. Otto Rauhalan ensimmäinen maali 14 kuukauteen vei Tapparan taas johtoon, joka ei sekään kestänyt. Tomi Körkkö tasoitti alle minuuttia myöhemmin.

Sport vaihtoi kolmannessa erässä maalivahtia

Joukkueet hyökkäsivät hyvin ja tehokkaasti ja puolustivat vähän vähemmän hyvin, mutta ihan nappiin eivät onnistuneet maalivahditkaan, kuten numeroista voi päätellä. Dominik Hrachovinan taakse meni viisi osumaa ja torjuntoja oli vain 18. Vielä huonommin meni Sportin Rasmus Rinteellä, jolle viisi maalia upposi vain 17 laukauksella. Hän joutui vaihtoon Tapparan viidennen maalin jälkeen, ja tilalle luisteli Mika Järvinen.

Ilman takaiskua ei kestänyt Järvinenkään. Tappara pääsi vielä kahdesti ylivoimalle ja toisesta onnistui. Jani Lajunen ohjasi Rantakarin viivalaukauksen sisään, kun peliä oli pelaamatta viisi minuuttia. Se kuudes maali vihdoin ja viimein riitti, vaikka Sport pelasi reilut kaksi minuuttia ilman maalivahtia ja siitä vielä 40 sekuntia neljää puolustajaa vastaan Tappara-jäähyn ansiosta.

Ikäviä uutisia Tappara sai Henrik Haapalan törmättyä erotuomarin kanssa ja jätettyä pelin kesken toisessa erässä. Jo ennen peliä Teemu Nurmi oli joutunut jäämään pelistä pois, vaikka oli mukana vielä alkulämmittelyissä.

Ihan ehjää Tapparan suorittaminen ei siis tänäänkään ollut – ja taas se kampesi leveällä rintamalla väkisin kolme sarjapistettä. Kova suoritus sekin. Homma jatkuu Hakametsässä perjantaina, silloin vastassa SaiPa.