Lähes täysi Hakametsä näki Tapparan voiton

4 - 3
(2-0, 1-0, 1-3)

Tappara – JYP     4-3 (2-0, 1-0, 1-3)
Ottelun kuvagalleria

Kolmen tappion jälkeen Tappara palasi voittajaksi, kun se tänään lauantaina, viikon jo neljännessä ottelussaan, kaatoi JYPin maalein 4-3. Kotivoittoa oli seuraamassa lähes täysi Hakametsän katsomo, kun hyvä lapsiteema ja lipputarjous toivat katsomoon paljon perheen pienimmäisiäkin.

Tappara ehti karata kolmannessa erässä jo kolmen maalin johtoonkin, mutta kirvesrintojen lailla tappiokierteessä ponnisteleva JYP ei luovuttanut ja nousi vielä maalin päähän. Tappara kuitenkin piti johtonsa loppuun saakka ja nousi takaisin sarjataulukon ykköspallille.

Jere Karjalainen, Nick Plastino, Jukka Peltola ja Jan-Mikael Järvinen toimivat maalintekijöinä tänään. Peltola teki maalinsa komealla harhautuksella rangaistuslaukauksesta. Maalissa toisen pelinsä ja toisen voittonsa tällä kaudella torjui tšekkivahti Dominik Hrachovina. Tappara pelasi pelin ilman loukkaantunutta pistepörssikärkeä Kristian Kuuselaa. JYPistä pelikiellosta vapautunut Jani Tuppurainen teki kaksi maalia.

JYPillä kova kiri kolmannessa erässä

Tappara oli avauserässä taas se “vanha Tappara”, joka on viime peleissä vähän puuttunut kaukalosta. Nyt joukkue luisteli ja kamppaili erinomaisesti ja vei avauserän nimiinsä niin pelillisesti kuin numerollisestikin. Tauolle lähdettiin lukemissa 2-0.

Jere Karjalainen teki ylivoimamaalin helposti, kun JYPin NHL-konkari Nolan Yonkman käänsi kiekon päädystä täysin käsittämättömästi oman maalin eteen suoraan Tapapra-hyökkääjälle. 2-0 syntyi Jani Lajusen hyökkäysaloitusvoitosta, josta Nick Plastino pamautti suoraan ranteella tarkasti yläkulmaan.

Toinen erä meni pelillisesti täysin JYPille, mutta numerollisesti Tapparalle 1-0. JYP painoi varsinkin erän alussa todella rajusti, karvasi kolmella pelaajalle syvälle ja aiheutti hyvällä liikkeellään kotijoukkueelle kovia ongelmia. Erän alussa Tapparan avausviisikko joutui pelaamaan kentällä putkeen kaksi ja puoli minuuttia ja joutui jäämään vieläkin kentälle pitkän kiekon takia. Valmennuksen oli pakko ottaa aikalisä ihan pelkästään lepoa antaakseen.

Maalivahti Hrachovina napsi kuitenkin pitkin erää kaikki JYP-laukaukset kiinni. Lopulta Tappara lisäsi johtoaan, kun Jukka Peltola karkasi alivoimalla läpiajoon, sai hankituksi rangaistuslaukauksen ja käytti sen komeasti hyväkseen. Rankkari oli ehkä vähän kevyesti vihelletty, mistä JYP antoi muutaman muunkin tilanteen lailla tuomariston kuulla kunniansa. Päätöserään tuomarilinja vaihtuikin melko selvästi vieraita suosivaksi.

JYP onnistui kaventamaan kolmannen erän alusta saman jäähyn aikana, mistä Tapparan alivoima-rankkarimaalikin oli syntynyt. Jani Tuppurainen pääsi pakkien välistä karkuun ja laukoi hanskapuolen ylänurkkaan ensimmäisen kiekon tämän kauden Liigassa Hrachovinan taakse.

12 minuuttia ennen loppua homma näytti ratkeavan, kun nyt Lajunen pelasi syötöllään Jan-Mikael Järvisen läpi ja tämä nosti hienosti rystyltä kiekon maalin kattoon.

JYP kavensi vielä kuitenkin kahdesti. Mikko Luoma teki ylivoimalla 4-2, ja takatolpalta tyhjiin iskemään päässyt Tuppurainen nosti vieraat maalin päähän, kun peliaikaa oli jäljellä vielä viisi ja puoli minuuttia. Pari minuuttia ennen loppua JYP oli taas ylivoimalla, kun Anssi Löfman kilautti vielä ylärimaan. Tilanne tarkistettiin videolta paljon itse laukauksen jälkeen seuraavalla katkolla, mutta maalia ei nauhoilta löytynyt.

Tappara kesti loppuun, myös JYPin viimeisen rynnistyksen ilman maalivahtia.

Tappara menetti taas kultakypärän

Tappara pelasi siis tänään ilman parasta pistemiestään Kristian Kuuselaa, joka oli tyrmätty väärällä taklauksella perjantain pelissä. Poissa oli myös puolustaja Markus Kankaanperä, joka myös oli asetettu kurinpitoon perjantain pelin jäljiltä ja hän kärsi ainakin tämän yhden ottelun mittaisen pelikiellon.

Tänään Tappara menetti kesken pelin myös uuden kultakypäränsä, toiseksi parhaan pistemiehensä Henrik Haapalan, joka ei pystynyt jatkamaan peliä enää kolmannessa erässä. Tappara olikin pakotettu tiivistämään pakkaansa kolmeen ketjuun. Tässä otteluruuhkassa pelaajien puuttuessa ei ollut erityinen ihmekään, että JYP pystyi lopussa painamaan kovaa.

Nyt kirvesrintojen kovin rupeama on kuitenkin ohi. Ensi viikolla se pelaa vain tiistaina ja torstaina ja saa sitten jopa ihan pelivapaan viikonlopun. Ensi viikon molemmat pelit ovat vieraissa. Kotikaukalossa Tappara nähdään puolentoista viikon päästä tiistaina, kun Hakametsään vieraaksi tulee SaiPa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)