fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Niko Ojamäki kaatoi KalPan neljällä maalillaan!

  • Raportti

Tappara – KalPa       5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

Tapparan vuoden 2019 ensimmäiseen kotipeliin se oli saanut vieraakseen tuoreen Spengler Cupin voittajan KalPan. Kirvesrinnat ja varsinkaan Niko Ojamäki eivät Spengler-mestareita kunnioittaneet, vaan ottivat kotivoiton maalein 5-2. Ojamäki laukoi neljä ensimmäistä Tappara-maalia!

Ojamäellä on nyt kasassa tällä kaudella jo 15 osumaa. Tänään häntä säestivät parhaiten Matti Järvinen ja Valtteri Kemiläinen kahdella maalisyötöllä. Maalin makuun pääsi myös Otto Rauhala, jolle osuma oli kauden viides. Maalissa Tapparalla torjui Christian Heljanko, jolle koko pelissä tuli vain 15 laukausta kohti maalia.

Pelin alkuminuutit olivat kotijoukkueen hallintaa, ja jo reilun minuutin päästä se näkyi valotaulullakin, kun Ojamäki laukoi upean rannekudin yläkulmaan ja vei Tapparan johtoon. Pari minuuttia myöhemmin KalPa-valmennus turvautui jo aikalisäänkin ja onnistui sen kanssa. KalPa pääsi peliin mukaan, tasoitti Frank Gymerin osumalla ja jopa hallitsi kiekonvirtausta erän lopun ajan.

Toisessa erässä nähtiin pelin ensimmäiset jäähyt, molemmat KalPalle, ja niistä ensimmäisen aikana Tappara teki ylivoimamaalin. Ojamäki pääsi nyt laukomaan Anton Levtchin syötöstä kotijoukkueen johtoon. Pari minuuttia ennen taukoa KalPa tasoitti taas, maalintekijänä Konsta Mäkinen. Mutta Ojamäki iski vielä kerran, kun Ben Blood ja Matti Järvinen viimeisimpänä pelasivat hänet läpiajoon ohittamaan Denis Godlan kolmannen kerran.

KalPa pääsi pelissä ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun kolmatta erää oli pelattu yhdeksän minuuttia. Heti perään ylivoimavuoro kääntyi Tapparalle ja taas osui Ojamäki. Hän laukoi illan neljännen osumansa, kun peliä oli jäljellä seitsemän ja puoli minuuttia. Pari minuuttia ennen loppua KalPa veti Godlan pois maaliltaan, mutta Rauhala riisti hyökkäysalueella kiekon ja teki loppunumerot tyhjiin.

Edellisen kerran Tappara-pelaaja on onnistunut neljän maalin tekemisessä samassa ottelussa syyskuussa 2006, jolloin tempun teki Stefan Öhman.

Tappara jatkaa kotikaukalossa seuraavassakin pelissään, joka pelataan Hakametsässä keskiviikkona. Vastassa silloin on HPK. Ticketmaster on oikea paikka hankkia liput jo etukäteen.

Ottelukuvia tulossa

Ottelun tilastot

Liiga 5.1.2019
Tappara – KalPa       5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

1. erä:
01:18 1-0 Niko Ojamäki (Tuukka Mäntylä, Valtteri Kemiläinen)
06:44 1-1 Frank Gymer (Balazs Sebok)

2. erä:
29:11 2-1 Ojamäki (Anton Levtchi, Matti Järvinen) yv
38:06 2-2 Konsta Mäkinen (Sebok, Gymer)
38:49 3-2 Ojamäki (M.Järvinen, Ben Blood)

3. erä:
52:21 4-2 Ojamäki (Kemiläinen, Antti Erkinjuntti) yv
58:43 5-2 Otto Rauhala tm

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
( Mäntylä)
KalPa 3 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 4+2+7=13
Denis Godla, KalPa 6+6+4=16, pois 58:22-58:43

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Juho Ylä-Rotiala

Yleisöä: 4689

Alumnien tähdet:
1. tähti: Ojamäki, Tappara
2. tähti: Kemiläinen, Tappara
3. tähti: Mäkinen, KalPa

Ottelun kokoonpano

JM.Järvinen-Malinen-Kuusela
Erkinjuntti-M.Järvinen-Ojamäki
Luoto-Rauhala-Levtchi
Lehtonen-Jasu-Puistola

Blood-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Rautanen-Fälth
(Kukkonen)

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat