Keskiviikko 27.2. VS.

0 - 0
()

Tappara – Sport 2-4 (0-2, 0-1, 2-1)

Tapparan keskiviikon kotipeli Sportia vastaan meni alusta loppuun penkin alle. Vaikeasta sarjatilanteestaan huolimatta hyvällä asenteella Tampereelle tulleet vaasalaiset kuittasivat harvinaiset kolme pistettä mukaansa Hakametsästä maalein 4-2.

Puolustajat Veli-Matti Vittasmäki ja Teemu Suhonen olivat Tapparan maalintekijöitä tänään. Vittasmäelle maali oli kauden neljäs, Suhoselle kauden yhdeksäs, joista toinen Tappara-paidassa. Maalissa torjuntavuoro oli Niklas Bäckströmillä.

Avauserä oli Tapparalta heikko esitys. Se sai ensimmäisen maalitilanteensa aikaan erän viime minuuteilla, kun vastustaja oli siihen mennessä tehnyt jo kaksi maalia, hukannut pitkän kahden miehen ylivoimansa ja kilauttanut kerran ylärimaakin. Tapparakin pääsi erässä kahdsti ylivoimalle, mutta ensimmäinen niistä alkoi nopeasti Sportin alivoimamalailla, kun Jesse Paukku karkasi läpiajoon ja ohitti Bäckströmin. Puolentoista minuutin kahden miehen alivoima oli erän parasta Tapparaa, mutta pian sen jälkeen Sport oli jälleen ylivoimahyökkäyksessä, jossa Toni Kallela tarjosi upean pyörähdyssyötön ja Joel Kiviranta niittasi kiekon sisään. Pari minuuttia ennen loppua Tomáš Záborský pääsi maalipaikkaan, mutta Sami Aittokallio torjui.

Toisessa erässä Tappara paransi vain hitusen eikä päässyt vieläkään lähelle voittavaa kiekkoa. Valtteri Kemiläinen kilautti maalirautaa, mutta muuten Aittokallion maalilla oli edelleen aika helppoa. Sport puolestaan hyökkäsi vasta erän loppupuoliskolla, mutta myös onnistui silloin. Roope Talaja laukoi vähän erikoisemman maalin tolpan ja Jarkko Malisen kautta maaliin. Toiselle erätauolle lähdettiin vieraiden kolmen maalin johdossa.

Sport lisäsi kolmannessa erässä johtoaan, kun puolustaja Oskari Manninen laukoi siniviivalta maskin takaa pyörityksen jälkeen lukemiksi jo 4-0. Nollille Tappara ei kuitenkaan tänään sentään jäänyt, kun Vittasmäen onnistui ohittaa Aittokallio ensimmäisen kerran erän seitsemännellä peliminuutilla. 12 minuuttia ennen loppua Sport-vahti Aittokallio loukkaantui ja tilalle tuli Mika Järvinen. Tappara pääsi 4-3 -ylivoimalle ja teki siitä maalivahdin pois ottamisella kahden miehen ylivoiman. Se kannatti, kun Suhonen onnistui kavennuksessa. Kaksi minuuttia ennen loppua Bäckström vedettiin uudelleen pois, saatiin aikaiseksi maalinedusruuhka ja videotarkistus, mutta kiekon ei nähty ylittävän maaliviivaa. Sportin johto piti loppuun saakka

Perjantaina Tappara pelaa vieraissa JYPiä vastaan. Kolmen pelin viikko huipentuu lauantaina kotiotteluun Jukureita vastaan. Liput siihen peliin Ticketmasterista.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen