fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara päätti CHL-lohkovaiheen leikittelevällä voitolla

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Frisk Asker       7-3 (1-2, 3-0, 3-1)

Tappara pelasi Champions Hockey Leaguen alkulohkovaiheen viimeisen ottelunsa koti-Hakametsässä norjalaista Frisk Askeria vastaan. Ottelussa ei ollut enää panosta jatkopaikkojen tai sijoitusten suhteen. Harjoituspelimäiseksi menneen ottelun voitti Tappara helposti 7-3.

Lohkotilanteen niin sallitessa Tappara lepuutti pelissä Kristian Kuuselaa ja Veli-Matti Vittasmäkeä. Kentällä sen sijaan nähtiin nuoriso-osastolta Patrik Puistola, Kasper Simontaival, Jeremi Wehmas ja Hugo Haš. Kahdelle viime mainitulle puolustajalle peli oli kauden ensimmäinen Tapparan edustuspaidassa.

Pelin pistekunkku Anton Levtchi (1+3) ja Valtteri Kemiläinen avasivat maalitilinsä tämän kauden CHL:ssä. Charles Bertrand teki jo kauden kuudennen CHL-maalinsa kuudessa pelissä. Sami Moilanen teki kolmannen osumansa CHL:ssä, ja Patrik Virta (1+2), Niko Ojamäki (1+1) ja Otto Rauhala puolestaan toiset maalinsa. Kuuselaa ykkösketjussa tuurannut Puistola sai kaksi syöttöpistettä. Myös Wehmas avasi pistetilinsä maalisyötöllä. Maalissa torjui Michael Garteig.


Anton Levtchi tekee yhden illan neljästä tehopisteestään, maalin Henrik Fayen Vestavikin taakse.

Tappara hallitsi avauserää ihan mielinmäärin, välillä aivan liikaa leikitellenkin, mutta hävisi sen. Moilanen vei ensin ylivoimapelin jälkeisillä sekunneilla kotijoukkueen johtoon, mutta myöhemmin erässä Asker kuittasi vajaaseen minuuttiin pari maalia ja voitti erän 2-1. Alex Lavoie osui ensin ylivoimalla, heti perään maalasi toinen pohjoisamerikkalaisvahvistus Reid Petryk. Tapparalla oli muun muassa kolme ylivoimamahdollisuutta ja muutenkin paljon hyökkäyspeliaikaa kiekossa, mutta maalinälkää puuttui.

Toisessa erässä Tappara jatkoi totaalista hallintaansa, mutta päästi vieraat nyt hyökkäämään entistäkin vähemmän. Tappara teki kolme maalia ja kilautti ainakin yhtä monta kertaa maalitolppiakin. Levtchi tasoitti pelin läpiajosta erän alussa, Rauhala siirsi rauhassa takatolpalta irtokiekon tyhjiin vieden kotijoukkueen johtoon, ja Kemiläinen lisäsi johtoa siniviivakudilla ylivoimalla.

Ojamäki niittasi Tapparan kolmen maalin johtoon heti päätöserän alkuun, ja ennen erän puoliväliä Virta lisäsi johtoa entisestään. Askerin 3-6 kavennuksesta vastasi maalinedustan reboundista Viktor Granholm. Pelin viimeisestä maalista sai vastata Tapparan CHL-maalikunkku Bertrand. Sen jälkeenkin kilauteltiin vielä rautoja ja hukattiin läpiajoja. 7-3 jäi loppuluvuiksi.

Tappara jatkaa alkulohkon jälkeen Champions Hockey Leaguen pudotuspeleihin, joiden ensimmäisen kierroksen otteluparit ja pudotuspelikaavio arvotaan perjantaina Helsingissä. Tällä viikolla kuitenkin jatketaan myös jo kotimaan sarjaa, jossa Tappara perjantaina kohtaa Hakametsässä hallitsevan mestarin HPK:n. Liput kamppailuun tästä linkistä Ticketmasterista.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Champions Hockey League 16.10.2019
Tappara – Frisk Asker       7-3 (1-2, 3-0, 3-1)

1. erä:
04:08 1-0 Sami Moilanen (Teemu Suhonen, Anton Levtchi)
13:34 1-1 Alex Lavoie (Victor Björkung, Hampus Gustafsson) yv
14:29 1-2 Reid Petryk (Endre Medby, Magnus Geheb)

2. erä:
21:56 2-2 Levtchi (Patrik Virta, Niko Ojamäki)
27:06 3-2 Otto Rauhala (Jere Rouhiainen, Jere Karjalainen)
32:58 4-2 Valtteri Kemiläinen (Patrik Puistola, Tyler Morley) yv

3. erä:
41:26 5-2 Ojamäki (Levtchi, Virta)
48:24 6-2 Virta (Levtchi)
50:40 6-3 Viktor Granholm (Max Krogdahl, Gustafsson)
52:33 7-3 Charles Bertrand (Jeremi Wehmas, Puistola)

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Levtchi)
Frisk Asker 6 x 2 min

Maalivahdit:
Michael Garteig, Tappara 4+5+7=16
Henrik Fayen Vestavik, Frisk Asker 8+18+7=33

Erotuomarit: Aaro Brännare – Lasse Kopitz

Yleisöä: 3906

Ottelun kokoonpano

Puistola–Morley-Bertrand
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Rauhala–Karjalainen
Lehtonen-Jasu-Simontaival

Mäntylä–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Rouhiainen–Ytterell
Wehmas-Haš

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat