3 - 1
(1-0, 1-0, 1-1)

Tappara – Kärpät     3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Ottelun kuvagalleria

Tappara päätti vuoden 2016 voitokkaasti, kun se kaatoi vuoden viimeisessä ottelussaan Hakametsässä Kärpät maalein 3-1. Itse asiassa Tappara päätti vuoden voittoputkessa ja pitkässä sellaisessa, sillä tämä oli jo peräti yhdeksäs peräkkäinen voitto kirvesrinnoille.

Voittoputki on kasvattanut kaulaa myös sarjataulukon kärjessä. Kun tänään ottelumäärä tasoittui kakkosena olevan KalPan kanssa, ero Tapparan eduksi on nyt kahdeksan pistettä. Nelossijaankin on matkaa jo lähes parikymmentä pistettä!

Tänään Tappara kohenteli myös Liigan parasta ylivoimaansa, kun se iski kaksi ensimmäistä osumaansa Kärppä-jäähyjen aikana. Maalien tekijöinä olivat pistepörssin voitosta kamppailevat Veli-Matti Savinainen ja Henrik Haapala. Kirvesrintojen kolmannen osuman iski Otso Rantakari saatuaan syötön joukkueen uudelta hyökkääjövahvistukselta Charles Lingletiltä.

Pämin juhlailta siivitti Tapparaa

Ilta käynnistettiin juhlimalla emeritushuoltaja Pämi Männistöä, joka jäi eläkkeelle lähes puoli vuosisataa kestäneeltä uraltaan Tapparan huoltajana.

Itse pelissä Tappara oli liikkeellä selvästi vahvemmalla ja aktiivisemmalla liikkeellä kuin vierasjoukkue. Kahdessä ensimmäisessä erässä Kärpät ei tahtonut päästä oikein mihinkään, kun kotijoukkue luisteli miehet kiinni ja taisteli kiekot itselleen.

Tappara osui kahdesta ensimmäisestä Kärppä-jäähystä kummastakin. Ensimmäisessä erässä Savinainen sai vähän onnekkaasti päätysyöttöyrityksen lapaansa maalin eteen ja nosti kiekon Jussi Rynnäksen ohi maaliin. Osuma oli Savinaiselle jo kauden viides Kärppiä vastaan. Toisessa erässä oli avausmaalissa pistepörssikärjen menettäneen Haapalan vuoro kuitata ja nousta takaisin ykköspallille, kun hän nosti nyt puolestaan kiekon verkkoon maalin kulmalta. Kumpaankin näistä osumista syöttöpisteet saivat Jani Lajunen ja Teemu Nurmi.

Kolmannen erän alkupuolella Lajunen oli lähellä lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta kiekko kilahti yläputkeen. Vain noin minuutti myöhemmin Kärpät onnistui kaventamaan. Jesse Saarinen pääsi nousemaan maalin takaa vapaasti maalille eikä Dominik Hrachovinakaan pystynyt läheltä tullutta laukausta torjumaan.

Kärpät sai kavennuksesta otetta peliinsä, mutta Tappara puolusti tapansa mukaan erinomaisesti ja piti vieraiden takaa-ajoyrityksen melko vaarattomana. Ratkaisu pelille saatiin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Tapparan uusi mies Charles Linglet kaivoi kiekon keskialueella, jätti sen hyökkäyssiniviivan jälkeen taakse Otso Rantakarille, ja teki tämän laukaukseen vielä oivan maskinkin.

3-1 turhautti Kärpät, joka lopussa kaikkein kokeneimpien pelaajiensa johdolla otti hölmöjä jäähyjä. Lisämaaleja niiden aikana ei kuitenkaan nähty.

Mitä ensi vuosi tuo?

Tappara voitti siis jo yhdeksännen pelinsä peräkkäin. Se nosti syyskauden aikana itsensä sarjan kärkeen ja jo kahdeksan pisteen etumatkalle. Kun vuoteen mahtuu vielä keväinen mestaruuskin, niin vuosi 2016 todellakin oli Tapparan vuosi.

Mutta mitä uusi vuosi tuo tullessaan, sen näyttää ensimmäiseksi seuraavat pelit ensi viikolla. Tällä hetkellä Tapparan kunto on ainakin täyttä priimaa ja aivan järjettömän leveällä tasolla koko rosterin voimin. Pelimiehiä riittää jopa muualle lainattavaksi!

Vuodenvaihteen jälkeen tiistaina Tappara matkustaa Jyväskylään, torstaina sitten on vuorossa kotiottelu Ilvestä vastaan.