Torstai 4.4. VS.

0 - 0
()

Tappara – HPK 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Tappara ja HPK aloittivat ensimmäisen pudotuspelisarjan välillään 16 vuoteen, kun Hakametsässä tänään käynnistettiin finaalipaikan metsästys semifinaalien ensimmäisellä ottelulla. Kotiedun turvin sarjaan lähtenyt Tappara teki yhden maalin mutta se riitti voittoon!

Pelin ainoan maalin tehnyt Tomáš Záborský teki kauden ensimmäisen playoff-maalinsa. Kristian Kuusela nousi yhdellä syöttöpisteellään kolmen pisteen päähän Liigan kaikkien aikojen playoff-pistepörssin kärkipaikasta. Maalissa Tapparalla torjui Christian Heljanko, jolle nollapeli oli ensimmäinen playoffeissa. Torjuntoja tarvittiin 18.

Pelin ensimmäisessä erässä HPK sai molemminpuolin tunnustelevan alun jälkeen ensin juonesta kiinni ja järjesti pari tiukkaa tilannetta Heljangon maalille. Lähes heti perään Tappara löysi saman juonen ja paine siirtyi toiseen päätyyn, jossa Emil Larmi sai huhkia tolppiensa välissä. Se paine toi HPK:lle kaksi peräkkäistä kiinnipitämisjäähyä, joita Tappara ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään. Erä päättyi vieraiden ylivoimapeliin, mutta sekin oli tulokseton.

Toisessa erässä Tappara ehkä hallitsi peliä ensimmäistä selvemmin, mutta vierailla oli muutama varsin vaarallinen vastaisku. Lähimmäksi maalia HPK pääsi kuitenkin puolivahingossa, kun Teemu Turunen vaarattomassa tilanteessa roiskaisi kiekon kohti maalia ja osui ylärimaan, kun Heljanko kadotti kiekon edessään liikkuneiden miesten maskiin. Erän lopussa Tappara pääsi ylivoimalle ja onnistui ns. pukukoppimaalin tekemisessä. Teemu Suhonen toimitti kiekon kohti maalia ja Záborský ohjasi sen ilmasta ohi Larmin. Erää oli jäljellä enää neljä sekuntia.

Kolmas erä sujui pitkälle ilman tilastomerkintöjä. Peli aaltoili puolelta toiselle, mutta ilman todellisia huippupaikkoja kummassakaan päädyssä. Kaksi viimeistä minuuttia HPK pyöritti hurjasti Tappara-aluella kuudella kenttäpelaajalla mutta Tappara blokkasi laukauksen toisensa jälkeen ja piti johtoasemansa loppuun saakka.

Semifinaalisarja on nyt siis avattu. Tappara johtaa voitoin 1-0, kun finaaleihin pääsee neljällä voitolla.

Sarjan toinen ottelu pelataan lauantaina Hämeenlinnassa. Tuo ottelu näkyy ilman pääsymaksua myös Hakametsän hallilla Meijoun Playoffs-teltassa, joka aukeaa jo klo 15 Happy Hourilla. Hakametsässä pelataan taas tiistaina sarjan kolmas ottelu. Liput tiistain peliin tästä.

Kuvat: Saana Hakala