Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Tapparalle isot numerot Salzburgissa

Red Bull – Tappara       1-6 (1-3, 0-2, 0-1)

Tappara aloitti Champions Hockey Leaguen kautensa Itävallassa, missä vastassa oli salzburgilainen Red Bullin joukkue. Hallitsevan Suomen mestarin CHL-avaus oli jäätävä, sillä se haki vierasvoiton peräti 6-1.

Maaleja kirvesrinnat iskivät tasaisesti kaikilla neljällä kentällään. Tehokkaimmat olivat 1+1 keränneet Juhani Jasu, Jukka Peltola ja Mikko Lehtonen. Muut maalintekijät olivat Jere Karjalainen, Otto Rauhala ja Kristian Kuusela. Maalissa Dominik Hrachovinalle merkittiin 26 torjuntaa.

Kotijoukkue Red Bull teki pelin avausmaalin viidennellä minuutilla, kun joukkueen kanadalaishyökkääjä Ryan Duncan harhautti Hrachovinan. Vähän haparoivan alun jälkeen Tappara otti erän vanhetessa peliotteen ja iski kolmesti. Peltola karkasi alivoimalla läpiajoon ja tasoitti. Jasu vei vieraat johtoon Joona Luodon hyvästä passista. Ja yhtä hyvästä Tomáš Záborskýn syötöstä nautti ylivoimalla Jere Karjalainen, joka ohjasi tyhjiin kirvesrintojen kolmannen maalin.

– Alku oli meille vaikea, varsinkin ensimmäinen kymppi. Siitä sitten parannettiin ja pelattiin toinen ja kolmas erä erittäin hyvin, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kehui.

Toisessa erässä Tappara oli selvästi niskan päällä pelissä. Se teki kaksi maalia, mutta niiden lisäksi sillä oli puolisen tusinaa avopaikkaa, joissa Red Bullin maalivahti Bernhard Starkbaum onnistui torjumaan. Paikkansa oli toki myös kotijoukkueellakin, mutta Hrachovina torjui erinomaisesti. Maaleissa Rauhala ohjasi Otso Rantakarin syötöstä 4-1, ja Kuusela napautti ylivoimahyökkäyksessä Niko Ojamäen syötön viidenneksi osumaksi.

Kolmannessa erässä Lehtonen purjehti oikeaa laitaa puolittaiseen läpiajoon ja laukoi Tapparan kuudennen maalin. Päätössummerin jälkeen kotijoukkueen Alexander Aleardi huitoi itselleen vielä 5+20 minuutin jäähymerkinnän tilastoihin.

– Jos aavistuksen kliseisestikin sanotaan, niin numerot vähän mairittelivat meitä. Meidän molari pelasi erittäin hyvin ja olimme tehokkaita maalipaikoissa. Olimme tietysti kokonaisuudessaan parempia, mutta maalimäärä vähän repesi isommaksi, Rautakorpi sanoi.

Sunnuntaina Tappara kohtaa toisessa CHL-pelissään Saksassa Grizzlys Wolfsburgin, joka voitti A-lohkon toisessa pelissä perjantaina slovakialaisen HC05 Banskán 4-3.

Tero Aalto

 


Ottelun tilastot

Champions Hockey League 25.8.2017
Red Bull – Tappara      1-6 (1-3, 0-2, 0-1)

1. erä:
04:35 1-0 Ryan Duncan (Brant Harris)
07:33 1-1 Jukka Peltola av
10:33 1-2 Jasu (Joona Luoto, Teemu Nurmi)
17:15 1-3 Jere Karjalainen (Tomáš Záborský, Kristian Kuusela) yv

2. erä:
21:43 1-4 Otto Rauhala (Otso Rantakari, Aleksi Elorinne)
27:30 1-5 Kristian Kuusela (Niko Ojamäki, Aleksi Salonen)

3. erä:
44:11 1-6 Lehtonen (Peltola, Valtteri Kemiläinen)

Jäähyt:
Red Bull 4 x 2 min ja Alexander Aleardi 5+20 min
Tappara 6 x 2 min
(2xKuusela, Lehtonen, Karjalainen, Luoto, Rouhiainen)

Maalivahdit:
Bernhard Starkbaum, Red Bull 4+13+8=25
Dominik Hrachovina, Tappara 10+4+12=26

Erotuomarit: Robert Hallin – Patrick Gruber

Yleisöä: 1528

Ottelun kokoonpano

Kuusela-Kärki-Ojamäki
Záborský-M.Järvinen-Peltola
Rauhala-Redenbach-Karjalainen
Luoto-Jasu-Nurmi

Lehtonen-Kemiläinen
Vittasmäki-Mikkola
Elorinne-Rantakari
Rouhiainen-Salonen

Hrachovina
(Rautiainen)