Sunnuntai 9.9. VS.

3 - 2 (ja)
(0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

Tappara – Oceláři      3-2 (0-0, 1-1, 1-1) ja

Tappara sai toiseen Champions Hockey Leaguen kotiotteluunsa vastaan tšekkiläisen HC Oceláři Třinecin, jonka se viikko sitten vieraissa voitti murskalukemin. Tänään mentiin tasaisemmin numeroin, mutta Tappara voitti nytkin, tällä kertaa niukasti maalein 3-2 jatkoajan jälkeen.

Matti Järvinen ja Aleksi Elorinne tekivät Tapparan maalit. Kummallekin se oli kolmas osuma tämän kauden CHL:ssä. Voittomaalin jatkoajalla teki Valtteri Kemiläinen, hänelle kauden ensimmäinen. Maalissa torjuntavuorossa oli Christian Heljanko

Avauserä oli kiekkošakkia, jossa ei ollut yhtäkään huippuluokan maalintekotilannetta kummassakaan päädyssä. Maalivahtien torjunnat, Christian Heljanko 10 ja Šimon Hrubec 3, kertovat kuitenkin siitä, kumpi joukkue pääsi hyökkäysalueelleen kiekon kanssa useammin, tai ainakin lähti kokeilemaan laukomista alueelle päästyään. Erän viimeisellä minuutilla tuli ainoa tilastomerkintä, kun Tappara sai jäähyn.

Toinen erä meni vähän samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin, mutta nyt riitti tilastomiehilläkin tekemistä, myös maalien merkeissä. Oceláři aloitti erän ylivoimalla ja onnistui heti, kun Erik Hrňa ohjasi maalin edestä kiekon ohi Heljangon. Jäähyjä nähtiin välissä lisääkin ilman tulosta ennen kuin Tappara onnistui tasoittamaan erän lopussa. Matti Järvinen napautti kolmannen CHL-maalinsa Hrubecin taakse ylänurkkaan. Syötön maaliin antoi Tuukka Mäntylä.

Kolmas erä alkoi Tapparalta hyvin, kun Aleksi Elorinne pyssytti pakkiparinsa Juho Rautasen syötöstä kiekon tolpan kautta sisään ja vei kotijoukkueen johtoon. Johto ei pitänyt loppuun, vaan Oceláři nousi tasoihin ylivoimahyökkäyksestä, jonka päätti maaliksi takatolpalta Marek Viedenský. Lisämaaleja ei nähty, mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla Kristian Kuusela oli jo alusaa läpi mutta hukkasi kiekon. Hetken päästä Tappara oli kahdella läpi, ja  Kemiläinen ratkaisi Jan-Mikael Järvisen syötöstä.

Oli hyvin odotetunlainen peli tavallaan. Haasteita vähän odoteltiin ja niitä saatiin. Hyvänä asiana tietyllä tavalla peli oli nousujohteinen, kolmas erä oli meidän paras erä. Se oli oikeastaan jutun juoni ja tärkeä asia, että pystyimme henkisesti kasvamaan pelin aikana. Ensimmäinen erä oli vaikea, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi summasi.

Champions Hockey League siirtyy taas noin kuukauden mittaiselle ottelutauolle ennen kuin lohkojen viimeiset ottelut pelataan lokakuun puolivälin kieppeissä. Silloin Tappara kohtaa kahdesti ruotsalaisen Djurgårdenin, jonka kanssa se kisaa kovimmin lohkon voitosta.

Sitä ennen käynnistyy jo kotimainen Liigakin. Tapparan ensimmäinen ottelu on kotiottelu tulevana perjantaina syyskuun 14. päivä. Vieraaksi Hakametsään saapuu silloin paikallisvastustaja Ilves.

Kuvat: Saana Hakala