2 - 4
(0-2, 2-1, 0-1)

Ilves – Tappara     2-4 (0-2, 2-1, 0-1)
Ottelun kuvagalleria

Tappara otti kauden viidennen paikallispelivoittonsa, kun se tänään kaatoi Ilveksen Hakametsässä maalein 4-2. Ilvekselle kausi toi yhden paikallisvoiton ja yhden “tasapelipisteen”. Tampereen herruus pysyi siis kirvesrinnoilla murskaavalla piste-erolla 14-4.

Tänään Hakametsässä nähtiin kaksijakoinen ottelu. Tappara vei pelin ensimmäisen puolikkaan näytöstyyliin, Ilveksellä ei ollut menossa sanan sijaa. Mutta kun Ilves sai yhden maalin, se sai samalla myös hirmuisen lisäsykkeen, johon helppoon voittoon jo tuudittautunut Tappara ei pystynyt täysin vastaamaan. Hyvän puolustus- ja maalivahtipelin sekä vahvan rutiininsa ansiosta Tappara kuitenkin hoiteli hommaan voitokkaasti loppuun.

Jere Karjalainen oli Tapparan tehomies kahdella maalillaan. Hän viimeisteli avauserässä alivoimamaalin ja lopetti Ilveksen loppuyrityksen tyhjiin tekemällä maalillaan. Samalla hänestä tuli kauden paikallispelien pistekuningas yhteissaldolla 3+3. Samaan kuuden pisteen määrään mutta vain yhteen maaliin ylsi Arttu Ilomäki.

Muut Tappara-maalintekijät tänään olivat ensimmäisen maalinsa tällä kaudella Tapparassa laukonut Tuukka Mäntylä sekä Stephen Dixon, jonka kauden kuudesta osumasta kolme on syntynyt neljässä viime pelissä.

Kahden miehen läpiajo alivoimalla hallinnan kruununa

Pelin alkupuoliskolla sarjataulukonkin kertoma joukkueiden välinen tasoero näkyi selvästi. Tappara pelasi laadukasta jääkiekkoa, jota Ilves ei kyennyt rikkomaan eikä kunnolla edes jarruttamaan millään kentän osa-alueella.

Tuukka Mäntylä laukoi kirvesrinnat johtoon neljän minuutin kohdalla. Hän sai “syötön” Aleksi Saloselta, jonka laukaus meni etutolpasta ohi ja kimposi toiselle puolelle pakkiparin uudelleen lauottavaksi.

Jukka Peltolan ammuttua täysin tyhjästä maalista ohi Tappara lisäsi johtoaan alivoimalla. Aleksi Elorinne katkaisi Ilves-syötön ja avasi Jere Karjalaisen läpiajoon, josta tämä harhautti Hannu Toivosen ja uitti kiekon sisään. Mukana hyökkäyksessä oli vielä Kristian Kuusela ennen ensimmäistä Ilves-pelaajaa. Melko kuvaavaa oli sekin, että tilanteessa, josta Tappara alivoimalle joutui, olisi syntynyt kolmen kirvesrinnan läpiajo, ellei kiekonriiston jälkeen Jan-Mikael Järvisen maila olisi noussut Ilves-pakin kasvoihin.

Toisen erän alussa Arttu Ilomäki otti Ilves-pakilta namun pois päädystä ja syötti Peltolalle, joka jatkoi poikittain maalin edestä toiselle tolpalle. Paikalla oli Dixon, joka lähetti maalillaan samalla Toivosen vaihtoon. Tilalle tulleelle Henri Kiviaholle ei muuten mennyt yhtään maalia.

Paikkoja Tapparalla kyllä oli, kun muun muassa tolppakin kilisi parikin kertaa. Myös itseluottamusta löytyi, mistä parhaiten kertoi Markus Kankaanperän nousu kiekon kanssa jalkakikalla ohi vastustajan pakin!

Jännitystä viimeiselle minuutille

Peli näytti selvältä, mutta huolimattomuus pääsi hiipimään Tapparan otteisiin. Tomi Karhunen ehti torjua jo Kai Kantolan läpiajonkin ennen kuin Markku Flinck onnistui kaventamaan pakin mailan kautta lähteneellä laukauksellaan koko kentän kuljetuksensa päätteeksi.

Pari minuuttia myöhemmin Kantola iski Ilvekselle toisen osuman ja peli oli yhtäkkiä uudelleensyntynyt ja muuttunutkin. Nyt Ilves vei, Tapparalla vähän tutisi.

Kolmannessa erässä Ilves oli selvästi luistelevampi ja ahnaampi. Kun puolitoista erää Tappara oli vienyt kaikki ruuhkakiekot ja syötellyt itsensä ulos mistä pinteestä tahansa, niin nyt kiekot jäivätkin koko ajan Ilvekselle ja paine pysyi Tapparan alueella. Karhunen kuitenkin torjui kaiken, ja ihan hyvin Tappara myös piti aivan loistopaikat vastustajalta vähissä. Ylivoimalla tasoitus oli lähellä, mutta silloin Kankaanperä ehti maalin eteen torjumaan avopaikan.

Pari minuuttia ennen loppua Ilves veti Kiviahon pois ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Viitisenkymmentä sekuntia myöhemmin Jere Karjalainen löi kaukaa omalta alueelta laidan vierestä kiekon tarkasti tyhjään maaliin ja ratkaisi pelin.

Tappara jatkaa voittonsa myötä sarjakolmosena. Ilveksen hienonhieno playoff-mahdollisuus on enää matemaattinen parhaan skenaarion haavekuva.

Tappara jatkaa myös pelaamista heti huomenna. Se saa Hakametsään vastaansa KooKoon, joka sekin on pudotuspelien ulkopuolella tällä hetkellä mutta voi vielä toivoa yltävänsä kympin sakkiin. Ottelu alkaa klo 17.