fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara nousi voittoon JYPistä

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – JYP       4-3 (1-2, 0-1, 2-0) ja

Tappara hävisi viime kaudella JYPille kaikki neljä keskinäistä ottelua. mutta nyt kääntyi lehti siinä historiassa, kun Tappara nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja voitti lopulta jatkoajalla maalein 4-3. Ratkaisumaalin teki Jere Karjalainen.

Kirvesrinnoista Niko Ojamäki onnistui maalinteossa toisessa ottelussa peräkkäin, Charles Bertrand ja Karjalainen  tekivät syksyn ensimmäiset liigamaalinsa ja Valtteri Kemiläinen nosti tehoilla 1+2 kauden pistesaldonsa jo viiteen. Maalissa jatkoi Christian Heljanko.

Tasaisessa avauserässä nähtiin kolme vähän erikoistakin maalia. Tappara avasi maalinteon, kun Niko Ojamäki onnistui nykyään melko harvinaisella vanhanaikaisella lurittamaan kiekon JYP-vahti Eetu Laurikaisen taakse. JYPin tasoitus oli Juuso Vainion siniviivalaukaus, joka ohjautui ainakin yhdestä ellei kahdestakin pelaajasta ja meni vielä maaliinkin tolpan kautta. Kolmannessa Heljangon ja Tyler Morleyn yhteispeli petti maalin edessä, ja JYPin Julius Nättinen pääsi survaisemaan kiekon verkkoon. Molemmilla oli erässä ylivoimapelikin, mutta niistä ei maaleja syntynyt.


Valtteri Kemiläinen on aloittanut kovalla pistetahdila: 1+4 kahteen peliin!

JYP vei myös toisen erän, jossa se teki ainoan maalin. Tuon maalin ohjasi maalin edestä Ossi Louhivaara, kun Mikko Mäenpää pääsi laukomaan vapaasti. Tapparallakin oli laukaisupaikkansa, mutta JYP puolusti paremmin eikä päästänyt kiekkoja edes maalivahdilleen saakka.

Tappara onnistui tärkeässä kavennuksessa 11 minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun ykkösketju sahasi tilanteen niin, että Bertrand pääsi laukomaan Tyler Morleyn syötöstä kiekon sisään. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tappara pääsi ylivoimalle ja tasoitti pelin, kun Kemiläisen lämäri ohitti Laurikaisen. Tappara oli niskan päällä tasatilanteessakin, mutta jatkoajalle mentiin.

Jatkoajalla Tappara pääsi taas ylivoimalle eikä jättänyt käyttämättä tilannetta hyväkseen. Sankariksi nousi Jere Karjalainen, joka sai kiekon verkkoon, kun jatkoaikaa oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia ja JYPin jäähyä oli jäljellä vielä parikymmentä sekuntia. Tapparalle toinen voitto Liigan avausviikonlopusta!

Tappara jatkaa seuraavaksi Länsirannikon kiertueelle, kun se keskiviikkona kohtaa Porissa Ässät ja perjantaina Raumalla Lukon. Kotiottelun vuoro on taas ensi lauantaina, jolloin Hakametsässä vietetäänkin Lasten Lauantaita ja Tapsun 10-vuotissynttäreitä, jossa mm. maskottikavereita ja muumeja vieraana. Kiekkokaukalossa vieraana silloin on SaiPa.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 14.9.2019
Tappara – JYP       4-3 (1-2, 0-1, 2-0) ja

1. erä:
05:56 1-0 Niko Ojamäki (Patrik Virta, Valtteri Kemiläinen)
11:15 1-1 Juuso Vainio (Jani Tuppurainen, Jarkko Immonen)
16:24 1-2 Julius Nättinen (Ossi Louhivaara, Mikko Kalteva)

2. erä:
34:25 1-3 Louhivaara (Mikko Mäenpää)

3. erä:
49:02 2-3 Charles Bertrand (Tyler Morley, Kristian Kuusela)
52:13 3-3 Kemiläinen (Anton Levtchi, Jere Karjalainen) yv

Jatkoaika:
62:35 4-3 Karjalainen (Ojamäki, Kemiläinen) yv

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Virta)
JYP 3 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 6+9+5+1=21
Eetu Laurikainen, JYP 8+9+7+3=27

Erotuomarit: Antti Boman – Petri Lindqvist

Yleisöä: 4712

Alumnien tähdet:
1. tähti: Karjalainen, Tappara
2. tähti: Kemiläinen, Tappara
3. tähti: Ojamäki, Tappara

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Bertrand
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Rauhala–Karjalainen
Puistola-Jasu-Vauhkonen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Rouhiainen

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat