Lauantai 25.9. 17:00 VS.

Tamhockey Oy:n urheilullinen ja taloudellinen menestys jatkui

Tampereen Tapparan taloudellinen vertailukelpoinen tulos edelliseen kauteen verrattuna koheni noin 15 prosenttia ollen 125 000 euroa edellistä kautta parempi ennen veroja. Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n voitto verojen jälkeen tilikaudella 1.5.2017 –30.4.2018 on 772 914,41 € (edellisellä kaudella 834 294,29 €).

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kommentoi tuloksen olevan hyvä.

Urheilullisesti Tapparan joukkue pelasi historiallisesti Liigan finaaleissa jo kuudennen kerran peräkkäin ja on siten vakiinnuttanut viimeisten kausien aikana asemansa Liigan parhaimpien joukkueiden joukossa. Kahden kullan lisäksi nyt saavutettu hopeamitali oli neljäs viimeisten kuuden kauden aikana.

Tapparan liikevaihto lähentelee jo 10 miljoonaa euroa ollen kuluneella kaudella 9 137 623,09 €. Liikevaihdon kehitys ja tulos oli tänäkin vuonna hyvä, liikevaihdon nousu lähes miljoona euroa, ja vaikka kustannuksetkin nousivat, pystyttiin kuitenkin vertailukelpoista tulosta parantamaan edelliskaudesta merkittävästi. Yhtenä menestystekijänä oli yhteistyösopimusten myynnin jatkuva nousukehitys, joka tukee Tapparan tuloskehitystä. Lipunmyynnin kehittyminen jatkui edelleen suotuisasti ja asiakastilaisuuksien sekä VIP- ja aitiomyynnin lisääntyminen runkosarjassa olivat kauden muita myönteisiä asioita. Lipunmyynnin kasvattamiseen ja asiakkaiden parempaan palvelemiseen ja yhteistyösopimusten myyntiin odotetaan jälleen kasvua alkaneelle liigakaudelle.

Tapparan kansainvälistyminen jatkuu edelleen ja joukkue osallistuu CHL:ään (Champions Hockey League) myös kaudella 2018-2019. CHL on Tapparalle merkittävä panostus tulevaisuuteen. Tappara haluaa tiukasti olla seurajääkiekon kansainvälistymisessä vahvasti mukana. Ensimmäinen kauden 2018-2019 CHL-kotiottelu Tampereella Hakametsän hallissa pelataan Norjan viime kauden mestaria Storhamaria vastaan 7.9.2018 klo 19.

Tampereen rakenteilla olevan monitoimiareenan myönteinen vaikutus tukee Tapparan kansainvälistymisstrategiaa ja on kaikille tamperelaisille kulttuurin ja urheilun harrastajille mieluinen kehitys.

– Tappara on vahvasti mukana areenaprojektissa ja rakentamisen edistymistä on helppo seurata areenan omien nettisivujen kautta, toteaa toimitusjohtaja Mikko Leinonen.

Tappara ry:n ja Tamhockey Oy:n yhdessä luoma uusi urheilustrategia tuottaa "hedelmää". Tapparan kaikki juniorijoukkueet ovat menestyneet viime kaudella C- junioreista A:han saakka erinomaisesti ja Tapparan vetovoima seurana ja pelaajien kehittäjänä on vahva, mikä luo pohjan seuran pitkäjänteiseen tekemiseen. Tappara ry nousi Suomen jääkiekkoliiton pelipassien määrässä neljänneksi suurimmaksi seuraksi Suomessa.

– Liigajoukkueen pelaaja- ja valmentajatilanne on tällä hetkellä hyvä, pientä vaihtuvuutta tai lisäresursseja on molemmissa. Pienet muutokset edustusjoukkueen pelaajistossa ja lisäresurssi valmennukseen tuovat aina uutta virtaa koko toimintaan, arvioi tilannetta toimitusjohtaja Mikko Leinonen.

Tamhockey Oy ja Tappara ry:n yhteistyö jatkuu 2028 asti

– Yhdessä Tappara ry:n kanssa Tamhockey haluaa olla mukana eturivissä seurajääkiekon kehittämisessä Suomessa. Siksi Tamhockey Oy ja Tappara ry ovat uudistaneet keskinäisen yhteistyösopimuksensa kestämään vuoteen 2028 asti. Tämä sopimuksen jatkaminen on luottamuksen osoitus molemminpuoliselle yhteistyölle, sanovat yhdestä suusta Tappara ry:n puheenjohtaja Markku Mattila ja Tamhockeyn hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä.

Tamhockey Oy:n hallitus ja Mikko Leinonen ovat päättyneen tilikauden aikana sopineet, että yhteensä yli 20 vuotta Tapparan edustusjoukkuetta pyörittäneen Liiga-Tappara ry:n ja Tamhockey Oy:n toimitusjohtajana toiminut Leinonen jatkaa tehtävässään vuoden 2019 loppuun.

– Mikki on tehnyt poikkeuksellisen pitkän, laaja-alaisen ja menestyksellisen uran Liigaseuramme toimitusjohtajana. Viimeksi hän on ollut muun työnsä ohella mukana rakentamassa Tapparan uutta urheilustrategiaa ja neuvottelemassa Areenasopimuksia. Tappara on siirtymässä kolmen vuoden kuluttua Areena-aikaan. Tähän uuteen toimintaympäristöön siirryttäessä on oikea aika uuden toimitusjohtajan ottaa vetovastuu liiketoiminnan kehittämisestä, Tamhockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä toteaa.

Tamhockey Oy:n hallitus on päättänyt aloittaa uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin vuoden 2019 alussa ja uusi toimitusjohtaja on tarkoitus valita viimeistään kesällä 2019. Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään vuoden 2020 alussa.

Tampereella 27.6.2018

Tamhockey Oy

Heikki Penttilä hallituksen puheenjohtaja

Mikko Leinonen toimitusjohtaja