Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Tappara ja Ilves sopimukseen Kansi ja Areena -hankkeen kanssa

Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen ensimmäiset operaattori- ja yhteistyösopimukset on allekirjoitettu. SM-liigajoukkueet Tappara ja Ilves pelaavat kotiottelunsa uudella monitoimiareenalla sen toteutuessa ja areenakokonaisuuteen kuuluvan hotellin operoinnista vastaa Lapland Hotels. Monitoimiareenan ravintolapalveluista allekirjoitettiin sopimus puolestaan Restamaxin kanssa.

– Monitoimiareenasta tulee ympärivuotinen elämyskeskus, joka palvelee ketterästi erikokoisia tilaisuuksia. Iloksemme pääsemmekin kertomaan, että olemme allekirjoittaneet sopimukset areenan yhteyteen suunnitellun hotellin operoimisesta Lapland Hotelsin kanssa ja areenan ravintolapalveluiden tarjoamisesta Restamaxin kanssa. Samassa yhteydessä olemme solmineet myös sopimukset paikallisten SM-liigajoukkueiden Tapparan ja Ilveksen kanssa liigakaudesta 2021–2022 alkaen. Tamperelaisen huippujääkiekon lisäksi areenalla tullaan luonnollisesti näkemään myös paljon muita urheilulajeja sekä kokemaan konsertti-, messu- ja tapahtumaelämyksiä, kertoo SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

Aivan Tampereen ydinkeskustaan toteutuessaan kohoava Kansi ja Areena -kokonaisuus liittää yhteen kaupungin itä- ja länsipuolen ja alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja Suomen suurin, noin 13 000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena. Areenan yhteyteen rakennetaan lisäksi hotelli, ravintoloita ja muita viihtymiselle varattuja tiloja, kuten Veikkauksen toinen kasino, mikä mahdollistaa yhteistyön erilaisten kumppaneiden kanssa.

Päätökset Kansi ja Areena -hankkeen lopullisesta toteutumisesta on tavoitteena saada aikaan loppuvuonna 2017 hankkeen rahoitukseen liittyvän valtiontuen ja sopimusten ennakkoehtojen täytyttyä. Valmistelevat rakennustyöt ovat jo käynnissä ja varsinainen rakentaminen on tavoitteena aloittaa heti investointipäätöksen varmistuttua. Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, hotelli ja kaksi tornitaloa ja toisessa vaiheessa pohjoinen kansi sekä kolme tornitaloa. Tämänhetkisen aikataulun mukaan koko kokonaisuus olisi valmis vuonna 2023.

SRV YHTIÖT OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 3.10.2017