Tapparan voittoputkelle jatkoa jatkoajalla

Perjantai 27.10. VS.

4 - 5 (ja)
(1-1, 3-2, 0-1, 0-1)

JYP – Tappara     4-5 (1-1, 3-2, 0-1) ja

Tappara pelasi tänään Jyväskylässä JYPiä vastaan ja jatkoi voittoputkeaan jatkoaikavoitolla 5-4. Voittomaali syntyi vain neljä sekuntia ennen jatkoajan loppumista. Osuman laukoi Sebastian Repo.

Ottelun toisessa erässä Kristian Kuusela syötti Tapparan kolmannen maalin ja nousi samalla historian 24. pelaajana kotimaisessa pääsarjakiekkoilussa 500 tehopisteen rajaan.

Voittomaalin iskeneelle Revolle maali oli kauden toinen. Jere Karjalainen teki jo kuudennen maalinsa kuuteen viime peliin. Otso Rantakari teki ylivoimalla kauden neljännen osumansa. Koko edellinen kolmikko keräsi tänään myös syöttöpisteet. Kuuselan tasasataset rikkoneen maalin laukoi Juhani Jasu, hänelle kauden kolmas maali. Joona Luoto avasi tänään kauden maalitilinsä.

JYP iski pelin ensimmäisen maalin, kun viidentoista minuutin kohdalla varsinaisen härdellivaihdon päätteeksi Juha- Pekka Hytönen ohitti Dominik Hrachovinan. Kaksi minuuttia myöhemmin antautui myös JYPin Juho Olkinuora, kun Jere Karjalainen jatkoi päädystä ponnahtaneen kiekon sisään.

Toisessa erässä tehtiin peräti viisi maalia. JYP teki yhden enemmän ja lähti kolmanteen erään johtoasemassa. Toisen erän maaleissa Rantakari vei ensin Tapparan ylivoimalla johtoon, mutta Antti Suomela tasoitti heti seuraavassa vaihdossa. Myöhemmin erässä Jasu vei Tapparan uudelleen johtoon, mutta JYP iski erän kaksi seuraavaa osumaa, tekijöinä Juuso Puustinen ja Robert Rooba.

Joona Luoto tasoitti lukemiksi 4-4, kun peliä oli pelattu 44 minuuttia. Muuten kolmas erä oli Tapparalle puolustustaistelua, kun sille vihellettiin perti neljä kahden minuutin jäähyä. Se kesti niistä kuitenkin kaikki.

Jatkoajalla ehdittiin nähdä pari hyvää tilannetta ennen kuin JYPin Mikko Kalteva otti jäähyn reilut puolitoista minuuttia ennen jatkoajan loppumista. Tappara hieroi kuviotaan lähes viimeiseen saakka ennen kuin Repo kiskaisi Rantakarin syötöstä kiekon ohi Olkinuoran ja toi Tapparalle toisen pisteen.

Sarjataulukossa Lukon ohi kolmanneksi nousseelle Tapparalle voitto oli jo viides peräkkäinen, JYPille puolestaan nyt tuli viides tappio peräkkäin. Samat joukkueet kohtaavat Jyväskylässä uudelleen ensi tiistaina, silloin Champoions Hockey Leaguen ensimmäisen pudotuspelikierroksen ensimmäisen osaottelun merkeissä.

Sitä ennen Tappara pelaa vielä yhden ottelun Liigassa. Se on heti huomenna Hakametsässä, kun vastaan tulee Pelicans.

Kuvat: Mika Kylmäniemi